Home » What we do » Noua Colecție Editorială

Noua Colecție Editorială

Society for Romanian Studies (SRS), cea mai importantă organizație academică internațională dedicată dezvoltării și promovării studiilor românești, și Polirom, cea mai puternică editură de pe piața academică românească, au încheiat un parteneriat cu scopul de a lansa o nouă colecție editorială, Studii Româneşti/Romanian Studies/Études Roumaines/Rumänische Studien. Colecția va cuprinde cărți în limba română, scrise sau coordonate de către membrii SRS.

 

În momentul de față acceptăm trei tipuri de manuscrise:

 

  • Traduceri în limba română ale unor studii monografice deja publicate într-o limbă străină
  • Studii monografice inedite, scrise în limba română
  • Volume colective de studii care tratează o temă unitară, scrise în limba română

 

Volumele propuse pentru publicare în cadrul colecției trebuie să aibă un caracter preponderent academic și să se ocupe de România și/sau de Republica Moldova, de comunitățile care trăiesc pe teritoriile acestor țări, de culturile lor sau de diaspora românească și moldovenească. Contribuțiile pot să adopte o perspectivă disciplinară, interdisciplinară sau multidisciplinară și să vizeze domenii precum istoria, științele politice, sociologia, antropologia, dreptul, economia, lingvistica, literatura, istoria artei și altele. Toate manuscrisele și cărțile vor fi recenzate atent în vederea publicării.

 

Mai multe informații privind procedura de trimitere a propunerilor de volume sunt disponibile pe site-ul SRS, la adresa http://www.society4romanianstudies.org/book-series/.

 

Pentru întrebări și sugestii, vă rugăm să-i contactați pe coordonatoarele colecției, pe consultant sau pe membrii consiliului consultativ.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: